”Han hade haft fyra kvinnor före mig”

Foto: STAFFAN LÖWSTEDT
Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

NOI. Jag kom till Sverige och träffade en svensk man som jag blev förälskad i. Vi gifte oss, men några år senare separerade vi. Han hade varit otrogen. I samband med det fick jag reda på att han haft fyra kvinnor från Thailand före mig.
Han sade att han gillade kvinnor från Asien, de var fina med bruna ögon. Men jag tänker snarare att han gillade dem för att de inte visste hur samhället fungerade i Sverige.
De han träffade lärde sig inte så mycket svenska. Han visade den fina sidan först, men när man bor ihop ser man alla sidor. Men jag försökte kämpa, det måste man.

Han tog hand om alla mina pengar och gav mig 500 kronor i månaden. Han misshand-lade mig också. Men i takt med att jag lärde mig mer svenska och kom in i samhället ändrades jag. En dag när jag satt och tittade på mig själv framför spegeln frågade jag mig om ville jag ha det så där i fem år till. Nej, det ville jag inte. Och så lämnade jag honom.
Efter skilsmässan märkte jag att han, medan jag fortfarande inte kunde svenska, fått mig att skriva på ett äktenskapsförord.
Nu tänker jag att det finns bra svenska män, men också dåliga män som behandlar kvinnan som en piga. De som kommer hit har ingenting här, mannen är allt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons