Annons
X
Annons
X

Hamrén slutar som förbundskapten efter EM

Herrlandslaget i fotboll får en ny förbundskapten. Erik Hamrén slutar när hans kontrakt löper ut i sommar. Svenska fotbollförbundets vice ordförande Lars-Christer Olsson bekräftar uppgifterna för SVT Sport.

Av TT
(uppdaterad)
EM-turneringen

Svenska fotbollförbundet har kallat till en presskonferens klockan 13.30 i dag där Erik Hamrén ska medverka.

Fotbollskanalen var först med uppgiften att Hamrén avgår efter EM. Svenska fotbollförbundets vice ordförande Lars-Christer Olsson bekräftar det för SVT Sport.

– Han har själv meddelat att han slutar, säger Olsson till SVT Sport.

Annons
X

– Vi har informerats i förbundsstyrelsen och det har varit ett resonemang ett tag men jag vet inte exakt när Hamrén lämnat besked. Nu pågår arbetet med ersättare, säger han.

Hamrén, som basat över landslaget sedan november 2009, har fått mycket kritik för sitt ledarskap de senaste åren. Trots en på pappret relativt lätt kvalresa nådde Sverige EM först efter playoff mot Danmark.

Den 58-årige tränarens kontrakt löper över EM och det har varit oklart huruvida han skulle erbjudas en förlängning eller inte – eller om han skulle vilja ha en sådan. Enligt Fotbollskanalens källor har Svenska fotbollförbundet och Hamrén diskuterat frågan en tid och nu gemensamt kommit fram till att avluta samarbetet efter EM, oavsett hur det går för Sverige.

Hans efterträdare lär presenteras under våren. Flera namn har tidigare nämnts som tänkbara alternativ, exempelvis Helsingborgs manager Henrik Larsson, U21-landslagets Håkan Ericson och IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Oavsett vem det blir så kommer personen inte att hinna samla landslaget före VM-kvalsamlingen i september. I samband med den finns det dock en teoretisk möjlighet att spela en träningsmatch.

Erik Hamrén. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Annons

Erik Hamrén.

Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X