Annons
X
Annons
X

Hammarby bryter med Aregawi

Klubben Hammarby bryter med löparstjärnan Abeba Aregawi efter dopningsmisstankarna, uppger klubben på sin webbsida.

– Vår förening har nolltolerans gentemot doping och alla typer av fusk inom vår idrott, skriver ordförande Ingvar Åström.

Abeba Aregawi frias från dopning
[object Object]
Aregawi Foto: TT NYHETSBYRÅN

Det var på måndagen som det blev känt att
friidrottsstjärnan Abeba Aregawi testats positivt för dopning och är avstängd tills vidare. Det meddelade svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande. Samma dag drog också SOK tillbaka hennes OS-plats i Rio i sommar.

Nu tvingas hon också lämna Hammarby meddelade klubben på tisdagskvällen.

– Vi har med stor förvåning, sorg och bestörtning mottagit uppgifterna om att Abeba stängts av till följd av ett positivt A-prov. Vår förening har nolltolerans gentemot doping och alla typer av fusk inom vår idrott. Att fortsätta samarbetet med Abeba framgent är otänkbart, skriver Ingvar Åström, ordförande i Hammarby IF Friidrott på klubbens webbsida.

Annons
X

Det var ett enhälligt beslut som togs av styrelsen under ett extrainsatt möte på tisdagskvällen. Ett beslut som grundar sig på uppgifterna om att hon testats positivt i ett dopingtest, med också på Skatteverkets utredning om Abebas deklarationer från 2010-2013.

– Styrelsens beslut grundar sig inte enbart på misstanken om att hon använt otillåtna preparat utan även på den för oss nya utsagan om att hennes intention aldrig varit att bosätta sig i Sverige samt hennes bristande engagemang i vår förenings tävlingsverksamhet, skriver Åström.

Löparstjärnan har erkänt för Skatteverket att hon aldrig bott i Sverige, vilket Expressen avslöjade i slutet av februari. Abeba ska ha lämnat felaktiga uppgifter vid ansökan om sitt svenska medborgarskap.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons

  Aregawi

  Foto: TT NYHETSBYRÅN Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X