Hammarby befäste andraplatsen

Under strecket
Publicerad
Annons

Det var reprisen på SM-finalen. Men det var inte mycket som påminde om fjolårets möte när Västerås SK tog emot Hammarby på Rocklunda på söndagen. - Bara ett insläppt mål, det är bra för självförtroendet, sade Hammarbytränaren Stefan Karlsson med ett befogat leende efter hela 7-1 på bortaplan. Den åtråvärda andraplatsen i elitserien var ju säkrad. Vilket innebär början och eventuell extramatch på hemmaplan när SM-slutspelet drar igång den 20 februari.

När VSK och Hammarby möts brukar det gå hett till och massor av prestige står på spel. Men söndagens kraftmätning blev något helt annat, en i stora delar avslagen historia.
Västerås, utan sjuke spelmotorn Pelle Fosshaug, slarvade i defensiven och soloåkte i offensiven. Hammarby tätade till och när målvakten Dennis Gustafsson storspelade blev det svårt för hemmalaget. Dessutom utnyttjade Bajen VSK:s missar i försvaret mycket effektivt. 7-1 var en riktig smäll för VSK, som nu inte längre kan bli bland de fyra bästa i elitserien och därmed skaffa sig hemmaplansfördel i kvartsfinal. Desto muntrare för Hammarby, som kopplade greppet om en av de två topplatserna. - Det ser bra ut i alla fall. Vi har varit ganska stabila en längre period nu. Vi har ett spel vi litar till och gör inga större djupdykningar, sade tränaren Karlsson. SvD/TT

Annons
Annons
Annons