X
Annons
X

Hamlet har hamnat i politisk depression

Två Hamlet, två tolkningar. Teater Galeasen skippar Shakespeare i en aktuell berättelse om vad som sker med rättvisan när sanningen förflyktigats. På Folkteatern Göteborg får prinsen dansa i sitt mentala fängelse.

Läs mer om Scenvåren 2017
Hannes Meidal som Hamlet och Monica Stenbeck som hans mamma Gertrud repeterar på Teater Galeasen i Stockholm.
Hannes Meidal som Hamlet och Monica Stenbeck som hans mamma Gertrud repeterar på Teater Galeasen i Stockholm. Foto: Lars Pehrson

Att Shakespeares ”Hamlet” rimmar väl med vår tid är ett dystert faktum. I vår spelas tragedin i olika utföranden på flera av landets scener. Någonting är definitivt ruttet, om än inte i konungariket Danmark så lite varstans på andra håll. Den som söker efter en maktgalen kung och dunkla konspirationer lider inte direkt brist på inspiration.

Hannes Meidal som Hamlet och Monica Stenbeck som hans mamma Gertrud repeterar på Teater Galeasen i Stockholm.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 4

Ensemblen som gör Galeasens egen version av klassikern ”Hamlet”: Alexander Ohakas, Simon Reithner, Yngve Dahlberg, Monica Stenbeck, Per Sandberg och sittande Hannes Meidal.

Foto: Lars Pehrson Bild 2 av 4

Simon Reithner och Alexander Ohakas slåss om skallen, som i Teater Galeasens version dock inte härrör från narren Yorrick.

Foto: Lars Pehrson Bild 3 av 4

Javier Perez och Ardalan Esmaili provar Nina Sandströms kostymer i en workshop under repetitionerna av ”Hamlet” på Folkteatern i Göteborg.

Foto: Magnus Länje/Folkteatern Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X