Annons

Hamas är problemet – inte Israel

Israeliska militära experter bär iväg resterna av en raket som skjutits från Gaza den 11 juli i år. Raketen träffades av en israelisk anti-missil, men landade trots det på en synagoga i Tel Aviv.
Israeliska militära experter bär iväg resterna av en raket som skjutits från Gaza den 11 juli i år. Raketen träffades av en israelisk anti-missil, men landade trots det på en synagoga i Tel Aviv. Foto: ODED BALILTY/AP
Under strecket
Publicerad

”Om ni tror på det kan ni tro på vad som helst”. Hertigen av Wellingtons ord beskriver träffande de påståenden som det famösa och antisemitiskt belastade projektet Ship to Gazas talespersoner framför på Brännpunkt (11/7).

I artikeln påstås att det är oförenligt med internationell rätt att: ”ockupera ett område och belägra dess befolkning…” Det kanske kommer som en nyhet för Dror Feiler och Ann Ighe men Israel ockuperar inte Gaza. Israel belägrar ej heller dess befolkning. Däremot försvarar sig Israel mot Hamas raketbeskjutningar av civila mål och människor i Israel. Det kanske också är en insikt svår att bearbeta för Feiler/Ighe, men den tiden är förbi när man kan skjuta judar ostraffat.

Annons
Annons
Annons