Halvkrånglig men underhållande

Ibland blir man charmad av ett företag som inte är som alla andra. Lilla svenska Neonode är, om man nu ska använda en amerikansk highschoolfilmsliknelse, den lilla nytänkande nörden som slåss mot de stora etablerade tuffa fotbollskillarna.

Under strecket
Publicerad
Annons

Att även telefonen inte är som alla andra ser man när den hamnar i ens hand. N1m använder sig inte av traditionella knappar utan av en speciell pekskärm.
Den är inte tryckkänslig utan i stället är kanten runt skärmen fylld med ljusdioder. Dessa bildar ett rutnät av osynliga strålar ovanför skärmytan.
När man för fingret över skärmen bryter man strålarna och på så sätt vet telefonen var man har fingret. Menysystemet styrs genom att du drar fingret i alla väderstreck för att få fram olika ”pop-upp”-menyer. För att välja någonting duttar du (Neonode använder själva det uttrycket) på ikoner.

Du använder även fingret för att välja ja eller nej genom att dra det höger eller vänster över skärmen. Neonode påstår att det är lättare att komma ihåg rörelsemönster än siffror. Jag vet inte om det stämmer men det känns härligt futuristiskt att vifta med fingret och få saker att hända. Överlag fungerar det bra, även om man någon gång hamnar på lite villovägar i menysystemet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons