Annons

I Vinnovas plan: Utnyttja spill som bränns upp

Målet är att hitta klimatsmarta, och förhoppningsvis välsmakande, alternativ till kött- och mejerivaror på våra tallrikar. ”Vi måste ställa om svensk livsmedelsproduktion så att den blir mer hållbar, säger Sebastian Axelsson, projektledare på Vinnova som satsar miljoner på nya proteinkällor.

Under strecket
Publicerad

Ätlig variant av den blommande ärtväxten lupinen som på försommaren brukar växa längs många svenska vägar.

Foto: Vinnova Bild 1 av 1

Ätlig variant av den blommande ärtväxten lupinen som på försommaren brukar växa längs många svenska vägar.

Foto: Vinnova Bild 1 av 1
Ätlig variant av den blommande ärtväxten lupinen som på försommaren brukar växa längs många svenska vägar.
Ätlig variant av den blommande ärtväxten lupinen som på försommaren brukar växa längs många svenska vägar. Foto: Vinnova

Dagens kött- och mejeriproduktion anses inte vara långsiktigt hållbara källor till världens växande behov av protein. Det går åt enorma mängder vatten och foder för att föda upp djur som efter slakt eller mjölkning bara kan mätta ett fåtal.

Annons
Annons
Annons