Annons
X
Annons
X

Halloween-leksaker återkallade

Halloween-leksaker är de senaste produkterna tillverkade i Kina som återkallas i USA. En amerikansk studie kräver nu en översyn av lagar och granskningsmetoder för att skydda barn för risker.

Av AFP, TT

Som en skrämmande upptakt till halloween-helgen har det amerikanska konsumentverket CPSC återkallat ett antal blyhaltiga produkter, som hinkar för barnen att samla godis i och ”löständer” att spöka ut sig med.

”Verkets avdelning för testning av leksaker består av en man som tappar leksakerna på sitt kontorsgolv för att se om de går sönder”, skriver kampanjgruppen Campaign for America's Future i sin rapport, kallad Giftig handel - globaliseringen och den amerikanska konsumentens säkerhet.

CPSC har enligt kampanjgruppen endast 15 hamninspektörer trots att det årligen importeras varor för två biljoner dollar.

Annons
X

”Underbemanningen och den ökade importen bildar en giftig kombination”, skriver kampanjgruppen.

Jean Halloran, chef för en annan konsumentorganisation, säger att över 20 miljoner leksaker tillverkade i Kina återkallades i USA under sommaren bland annat på grund av blyhaltiga färger.

”Amerikanerna kan inte förlita sig på vad de behöver - aktiva och effektiva regleringar och inspektioner som kan skydda våra barn och garantera att våra säkerhetsbestämmelser uppfylls”, heter det i rapporten.

Washington TT-AFP

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X