Sandra Johansson:Ivanka Trump nämns som möjlig FN-efterträdare till Haley

Sandra Johansson

Trumps lojala FN-ambassadör Nikki Haley är en lysande stjärna i det republikanska partiet och pekas ut som möjlig presidentkandidat. När hon nu plötsligt avgår nekar hon till att skälet är presidentambitioner. Avgången omges av spekulationer – bland annat om ifall presidentens dotter ska ta över.

Publicerad
Nikki Haley och Ivanka Trump.

Nikki Haley och Ivanka Trump.

Foto: Evan Vucci och Craig Ruttle/AP.
Annons

NEW YORK När Nikki Haley annonserade att hon vid årsskiftet lämnar rollen som Trumps FN-ambassadör var det i stark kontrast till hur andra personer lämnat Trumps team. Att bli ”Twitter-avskedad” har blivit ett begrepp. Så fick bland andra tidigare stabschefen Reince Priebus reda på att han blivit uppsagd. Haley valde själv att avgå och presidenten tog sig tid att sitta med under presskonferensen om beskedet, där Haley och Trump öste beröm över varandra.

Haley talade om sina två år under Trump som en framgångssaga och sa att USA nu vunnit respekt i omvärlden. Uttalandet kommer kort efter att publiken öppet skrattade åt Trump när han talade inför generalförsamlingen. Däremot har många diplomater respekt för Nikki Haley och hon är omtyckt i FN-skrapan även av personer som inte gillar den politik hon verkställer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons