Hål i cv:t – så vänder du det till en fördel

Foto: Colorbox Ill: SvD

Veckans frågeställare får inte jobb eftersom han har hål i sitt cv. Men att ha prioriterat resa framför karriär går faktiskt att utnyttja som en styrka. Karriärvägledaren Mette Manus berättar hur.

Under strecket
Publicerad
Annons

Fråga: Jag får ständigt höra att jag ”har för många hål i cv:t” när jag ringer och frågar varför jag inte blir kallad till intervju för jobb som jag tycker att jag är kvalificerad för. Jag har både bra utbildning och stor yrkeserfarenhet men har avbrutit både utbildning och jobb för att resa och göra andra saker i stället för att strukturera och planera min karriär. Detta ser ut som hål i cv:t, men jag har lärt mig massor tack vare dessa hål. Vad kan jag göra för att bevisa för arbetsgivarna att jag är en spännande och duktig kandidat?

Mette Manus, karriärvägledare: Det är många unga som inte vet vilken karriär de ska satsa på och gör impulsiva saker i stället. Deras bakgrund kan vara mycket mera intressant än hos den som följt den bekanta, trygga vägen med säkra karriärval. I dag, när det är många sökande till varje ledigt jobb, så kan det vara positivt att skilja ut sig från mängden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons