Hägglund vill bli socialminister

Kristdemokraternas ordförande Göran Hägglund vill bli närings- eller socialminister och Alf Svensson är självklar som äldreminister i en borgerlig regering. Svårast och viktigast för de borgerliga att enas om är ersättningsnivåerna i socialförsäkringarna, säger kd-ledaren i en intervju med SvD.

Under strecket
Publicerad
Annons

0 Fakta
I dag samlas 309 kristdemokratiska ombud i Skövde. Under tre dagar ska de behandla 244 motioner med krav på allt från permanent sommartid till folkomröstning om äktenskapet.
För drygt ett år sedan efterträdde Göran Hägglund Alf Svensson. I riksdagsvalet 2002 fick partiet 9,1 procent av rösterna. I den senaste Sifo-mätningen sade 5,5 procent att de skulle rösta på kd.

– Självklart är jag inte nöjd med det opinionsläge vi har. Det betyder att vi måste lyfta oss i håret genom att koncentrera vårt budskap till viktiga frågor, säger Göran Hägglund när vi träffas på tjänsterummet i riksdagen.
På skrivbordet står en kaffemugg med favoritfotbollslaget Degerfors IF:s märke på. Degerforsbördige Hägglund har tvärkoll på både tabelläge och spelet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons