Annons
X
Annons
X

Haga slott blir prinsessbostad

Regeringen överlåter dispositionsrätten för Haga slott vid Brunnsviken i Solna till kungen för att kronprinsessparet ska bo där. Det berättade statsminister Fredrik Reinfeldt på en pressträff i Rosenbad i dag.

Victoria och Daniel ska bo på Haga slott.
Victoria och Daniel ska bo på Haga slott. Foto: SCANPIX

Kronprinsessan Victoria uppskattar det generösa erbjudandet och ser fram emot att bosätta sig på Haga slott tillsammans med sin make Daniel Westling, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Beslutet om kronprinsessans nya bostad meddelades av statsminister Fredrik Reinfeldt på en pressträff i dag.

– Jag tror att svenska folket drar sig till minnes bilden av Hagasessorna. Vi vill nu lägga grunden för en ny tid för Haga, sade Fredrik Reinfeldt.

Annons
X

Ska man betrakta det här som en present?

– Jag brukar ju bli uppmärksammad för mina presenter till kronprinsessan, men så ska man inte betrakta det här, sade Reinfeldt.

Den svenska regeringen har hittills använt Haga slott för regeringsöverläggningar och som övernattningsbostad för gästande dignitärer. Men enligt statsministern så har slottet inte varit särskilt flitigt utnyttjat de senaste åren. Något som det alltså blir ändring på nu.

De vidare detaljerna ska diskuteras mellan Statens fastighetsverk och hovet. Något datum för flytten är ännu inte satt.

– Kronprinsessan tycker att det ska bli jätteroligt, hon ser varmt fram emot att bosätta sig på Haga slott, säger Marianne Bonbeck, informationssekreterare på hovets presstjänst till TT.

Annons
Annons
X

Victoria och Daniel ska bo på Haga slott.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X