Haftar säger nej till eldupphör i Libyen

Den libyske krigsherren Khalifa Haftar säger nej till eldupphör. Här lämnar han ett möte med Italiens premiärminister Giuseppe Conte i Rom på onsdagen, utan att synas själv på bilden.
Den libyske krigsherren Khalifa Haftar säger nej till eldupphör. Här lämnar han ett möte med Italiens premiärminister Giuseppe Conte i Rom på onsdagen, utan att synas själv på bilden. Foto: Fabio Cimaglia/LaPresse via AP/TT

Krigsherren Khalifa Haftar säger nej till omvärldens uppmaningar om eldupphör och avser slutföra den offensiv som hans östlibyska styrkor gör mot Libyens huvudstad Tripoli.

Under strecket
TT TT-AFP
Publicerad
Annons

Libyen kan bli stabilt och återuppta en politisk process först när "terroristgrupper har utrotats" och den internationellt erkända Tripoliregeringens styrkor har upplösts, meddelar Haftar via en talesperson.

Turkiet och Ryssland – som stödjer varsin sida i Libyenkonflikten – uppmanade på fredagen gemensamt till eldupphör, när ländernas respektive presidenter träffades i Istanbul. Den 12 januari ville de att vapnen skulle läggas ned.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons