Annons

Gymnasieskolan kan öppna för små grupper

Gymnasieskolorna kan snart öppna för vissa elevgrupper vid vissa tillfällen. Det blir alltså möjligt att göra avsteg från distansundervisningen.

– Men jag vill betona att det alltid ska ske i små grupper och för att klara vissa moment, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till TT.

Under strecket
Anna Lena Wallström / TT
Publicerad

Svårt att på distans lära sig svetsa. Men nu blir det möjligt för gymnasieskolor att ta emot mindre grupper elever när så krävs. Arkivbild.

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Blivande undersköterskor, det vill säga elever på vård- och omsorgsprogrammet, hör till dem som kan få viss undervisning i gymnasieskolans lokaler. Arkivbild.

Utbildningsminister Anna Ekström (S).

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Till veckan, eller efter lovet för dem som redan gått på påskledighet, kan gymnasieskolorna ställa om från att vara helt stängda till att vara delvis öppna.

– Vi måste ha beredskap för ett läge när eleverna pluggar hemifrån under en lång tid, kanske hela vårterminen. Därför har vi beslutat att möjliggöra särskilda lösningar för en mindre andel elever så att de kan komma till skolan och utföra vissa moment som behövs för att de ska klara sitt slutbetyg, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till TT.

Annons
Annons
Annons