Gyllenhammar: Svenska börsdirektörer är överbetalda

Svenska börsdirektörer är överbetalda. De sitter dessutom alltför bekvämt i sina direktionsvåningar utan att ifrågasättas. Den snytingen levererade Pehr G Gyllenhammar i samband med att hans nya bok presenterades på bokmässan i Göteborg i helgen.

Under strecket
Publicerad
STAFFAN LÖWSTEDT
Foto: STAFFAN LÖWSTEDT
STAFFAN LÖWSTEDT
Foto: STAFFAN LÖWSTEDT
STAFFAN LÖWSTEDT
Foto: STAFFAN LÖWSTEDT
Annons

Han har blivit äldre men intellektet är det inget fel på. Pehr G Gyllenhammar älskar strålkastarljuset, det blir tydligt när han tar till orda i Svenska Dagbladets monter på Bokmässan i Göteborg med anledning av hans nya bok ”Oberoende är stark” (Albert Bonniers förlag). Publiken verkar också finnas kvar, mängder av folk har samlats för att lyssna på den gamla Volvo-vd:n. Och han levererar. Pehr G Gyllenhammar, som fyller 80 år nästa år, bjuder på flera giftiga ”one-liners”.

”Skitprat” är hans korta dom över allt tal från börsjättarna om att de vill vara riskbenägna. P G Gyllenhammar menar att alltför många storbolag saknar mod och handlingskraft och att talet om risk mest är för högtidstalen. I själva verket undviker de allt som sticker ut från mängden. Att topparna för det belönas med otaliga miljoner i ersättningar provocerar den tidigare Volvochefen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons