X
Annons
X
Recension

Finn 5 fel! Gyllene Tider - Finn 5 fel!

En mer given skivsuccé än Gyllene Tiders "Finn 5 fel" kommer sannolikt inget annat svenskt band eller artist får ur sig 2004. Att sommarens turné också kommer att bli en gigantisk framgång är dessutom redan klart. Och detta från ett band som egentligen inte finns längre.
På den tiden bandet existerade på riktigt hann de med att klämma ur sig tre svenska lp-skivor på svenska och en på engelska. 1984 tog det slut. Efter det har bandet återförenats en gång, 1996, men då spelade de bara in några få nya låtar. Nu, lagom till 25-årsjuibleet, är det dock dags för bandets femte hela platta.
Lyssnar man på de gamla skivorna och jämför med den nya så har mindre hänt än man skulle kunnat tro. Herrarna i Gyllene Tider är inte unga spolingar längre utan stadgade män. Men det hör man inte mycket av här. Och så ska det väl vara gissar jag.

Per Gessle verkar ha väldigt lätt att hitta den där flyktiga enkelheten i melodierna som krävs för att göra den här sortens popmusik. Låt efter låt på "Finn 5 fel" har små bitar som får en att le igenkännande, detta trots att skivan är helt ny. Det är en blinkning åt Beatles här och en vinkning till The Ramones där. I "Jag borde förstås vetat bättre" kan man till och med höra ett litet eko av Sonny & Chers "I got you babe".

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X