X
Annons
X

GW: Folk beter sig inte som om de ätit råttgift

Med Quick-fallet i tankarna kläckte Leif GW Persson idén till kriminaldramat "Det som göms i snö".

– Om GW vill knäppa någon på näsan så får han göra det. I och för sig vill jag gärna medverka till det, säger huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson till TT.

Av TT

På tisdag har Kanal 5:s storsatsning "Det som göms i snö" premiär. Det psykologiska kriminaldramat är inspirerat av Thomas Quick-fallet, och några av rollfigurerna bygger på Göran Lambertz, Christer van der Kwast och Claes Borgström i den så kallade Quickgruppen.

– Det gällde att hitta en historia som är lång nog för en sisådär tio avsnitt, och nu var det ju så praktiskt att verkligheten bjöd på en sådan. Problemet var att den verkligheten var påhittad och då tänkte jag att om man skruvar upp den ett snäpp kan det bli ganska bra, säger Leif GW Persson.

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson kläckte idén till tv-serien "Det som göms i snö" som är inspirerad av verkliga händelser och personer.

Foto: Erik Simander/TT Bild 1 av 3

Från dansbandet Rolandz till kriminaldramat "Det som göms i snö". Skådespelaren Robert Gustafsson föredrar att varva komik med tyngre dramaroller.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 2 av 3

Skådespelarna la Langhammer, Robert Gustafsson, Louise Peterhoff och Christopher Wagelin medverkar i kriminaldramat "Det som göms i snö". Pressbild.

Foto: Kanal 5 Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X