Gulsvart magi mot ”Galne Gunnar”

”Sävehof ska vara en förening av högsta kvalitet och vara till för alla – såväl bredd som elit, ung som gammal, och skapa gemenskap, glädje och engagemang.”

Under strecket
Publicerad
Stefan Albrechtson är det hjärta kring vilket Sävehof snurrar. Klubbdirektören är lika engagerad 
i ungdomshandbollen som i A-laget, som i bakgrunden tränar för att försvara guldet från i fjol.

Stefan Albrechtson är det hjärta kring vilket Sävehof snurrar. Klubbdirektören är lika engagerad i ungdomshandbollen som i A-laget, som i bakgrunden tränar för att försvara guldet från i fjol.

Annons

– Föreningsidéen är det jag är mest stolt över. Och att så många människor med så lika värderingar kan samlas under ett och samma tak, säger Stefan Albrechtson.
Sävehofs klubbdirektör har vanligtvis många bollar i luften samtidigt. Just nu är det extremt mycket eftersom herrlaget kan ta sitt andra raka SM-guld i dag.
”Abbe” har varit anställd i klubben sedan 1979 och har inte haft många lediga dagar sedan dess. Han var ute i skolorna och massrekryterade ungdomar på 80-talet och har styrt upp Partille Cup till världens största handbollsturnering. Men framför allt har han varit med och fostrat åtskilliga ”goda samhällsmedborgare” i Partille utanför Göteborg.
– En god samhällsmedborgare har klarat sig genom tonåren och klarar sen av att stå på egna ben. Föreningen ska finnas med som stöd i personens sociala liv och se till att han/hon får en trygg uppväxt.

Världens största handbollsförening har nära 2000 medlemmar varav 1 300 är spelare och 150 ledare i 95 lag. I en kommun med bara 33 000 invånare är de siffrorna anmärkningsvärda.
Sävehof satsar lika mycket på bredd som elit och målsättningen är uppdelad därefter. Herr- och damlaget, som gick upp i elitserien 1987 respektive 1991, ska tillhöra topp tre i Sverige och spela i Europa.
För ungdomarna är det viktigaste att de ska ha roligt och kunna utvecklas optimalt både socialt och sportsligt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons