X
Annons
X

Guldkantat sommarnöje

Förväntningarna är höga i auktionsvärlden när Anders Zorns Sommarnöje från 1886 ska gå under klubban. "Ett av de dyraste verken någonsin", spår Auktionsverkets Andreas Rydén. Bukowskis, som i veckan rånades på alla smycken, erbjuder flera verk av Strindberg.

Konstmarknaden slår rekord, skriver International Herald Tribunes konstredaktör och auktionsexpert Souren Melikian. Han motiverar uttalandet med att när riktiga praktverk sålts under våren har de föregåtts av prisrallyn av sällan skådat slag. Samma tendens har vi sett i Sverige, om än i mindre skala. Bukowskis kan stoltsera med tio miljonnoteringar på sin moderna auktion, slagna med en av Stockholms auktionsverk där 6,25 miljoner kronor för en målning av franske kubisten Fernand Léger blev toppnoteringen.

Den här gången är det främst äldre verk som visas inför kvalitetsauktionerna, men intresset är lika stort. Inte minst för Anders Zorn och hans Sommarnöje målad 1886. Utropspriset är satt till mellan 8 och 10 miljoner kronor, men det går inte att ta miste på att Andreas Rydén hoppas att det kommer att bli högre än så.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X