Annons
X
Annons
X

Guillou lägger ner sitt filmbolag

”Ondskan” kan som bekant vinna en Oscar för bästa icke engelskspråkiga film i morgon. Jan Guillou, som skrivit boken filmen bygger på, får dock ingen av de fyra galabiljetter som ”Ondskan”-teamet får dela på. Det blir regissören Mikael Håfström, Anna Anthony (filmproducent och gift med Håfström), samt filmens producenter Hans Lönnerheden och Ingemar Leijonborg som går på Oscarsgalan.

– Först trodde jag att det var ett skämt att min biljett hade gått till Håfströms hustru, sa Jan Guillou i en nyhetssändning i TV4 i går morse.
Filmbolaget Moviola läggs nu ned som en följd av bråket. Guillou äger Moviola tillsammans med Lönnerheden och Leijonborg, och bolaget har bland annat producerat filmerna om Guillou-hjälten Hamilton. Beslutet innebär att inspelningen av filmen om en annan Guillou-figur, Arn, läggs på is.

– Har Jan Guillou gjort filmen ”Ondskan”? frågade Hans Lönnerheden retoriskt i en senare nyhetsssändning i TV4. Jag har lovat Mikael att hans fru skulle få gå, och jag håller mina löften. Om du
tittar efter så sitter alla regissörerna med sina fruar på galan.
Hans Lönnerheden beklagade att Jan Guillou inte ville vara på plats i Los Angeles för att delta i festligheterna kring evenemanget, och följa galan på storbilds-tv, något som till exempel huvudrollsinnehavaren Andreas Wilson ska göra. Andreas Wilson tar det hela med ro och säger att man bråket till trots ”försöker att ha kul ändå”. Karoline Eriksson

Annons
X
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X