Annons

Guidettis trumfkort – bygget i pappas garage

I pappa Mikes specialinredda garage kör John Guidetti ibland flera extrapass dagligen: ”Det är grymt bra träning”. Snart kommer skotten och dribblingarna att ackompanjeras av inspelat jubel från Celtafansen.
I pappa Mikes specialinredda garage kör John Guidetti ibland flera extrapass dagligen: ”Det är grymt bra träning”. Snart kommer skotten och dribblingarna att ackompanjeras av inspelat jubel från Celtafansen. Foto: Lars Pehrson

VIGO ”Ta över Skandinavien vore magiskt”. John Guidetti fokuserar inte bara på La Liga utan även på danskmötena. SvD åkte till Guidettis hemstad i Galicien och fick en exklusiv inblick i fotbollsvardagen – där ett garage har stor betydelse.

Publicerad

Det är sen kväll i Vigo. Den sköna höstsolen har sedan några timmar tillbaka dykt ner i Atlantens vågor och stranden är mörk och tom. John Guidetti parkerar bilen utanför pappa Mikes hyrda hus och går ner i garaget tillsammans med kompisen Boda från Hallonbergen.

– Det här är grymt bra träning, säger den 23-åriga anfallsstjärnan och sätter bollen distinkt i krysset från elva meter.

John Guidetti trivs i Celta Vigo – och har tålamod. ”Det är skönt att känna lugnet. Jag har fem år på mig och känner ingen stress”.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 5

Vänsterskottet förbi Sergio Ramos hittade inte rätt. I bakgrunden Real Madrids Marcelo.

Foto: Lars Pehrson Bild 2 av 5

Celtatränaren Eduardo Berizzo har höga tankar om John Guidetti. ”Han jobbar hårt, är riktigt bra med bollen och stark i boxen. En rolig, trevlig kille som jag är glad över att få träna”, säger argentinaren.

Foto: Lars Pehrson Bild 3 av 5

John Guidetti har snabbt blivit en populär figur i Celta Vigo.

Foto: Lars Pehrson Bild 4 av 5

John Guidetti gör allt för att bli så bra som möjligt. Inget, absolut ingenting, lämnas åt slumpen. Varje detalj är viktig, även bålstyrkan.

Foto: Lars Pehrson Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons