X
Annons
X

Guide: Höstens heta asiatiska krogar

Antalet franska bistroer börjar plana ut. I stället inspireras många krogar av Kina, Japan och Taiwan. Och det är kombinationen av asiatiska och nordiska smaker, råvaror och tillagningssätt som utmärker många av restaurangerna.
SvD Vin & Mat guidar till några av Stockholms mest spännande asiatiska nykomlingar.

Läs mer om Krogguiden
Nudlar hos Adam & Albin
Nudlar hos Adam & Albin Foto: Magnus Skoglöf

Izakaya är ordet för en japansk bar som serverar både mat och dryck, en sakepub med plockmat. Lokal Izakaya på nedre Kungsholmen vill vara en avslappnad kvarterskrog, och har liksom flera andra nykomlingar valt att fokusera på japansk-nordiska smaker. Här serveras sushi och en mängd smårätter som bakad svartrot eller eldad forell som serveras i omgångar. Gästernas favorit är tartaren på högrev som är köksmästare Johan Sundéns egen variant på koreansk råbiff.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X