Thailändska Chiva-Som är en favorit hos par som firar smekmånad.
Thailändska Chiva-Som är en favorit hos par som firar smekmånad.
Guide

Fem fantastiska spahotell

Nordiska björkbad, franska lantpärlor och isländska vildmarksboenden. Vi har valt ut fem av världens bästa spahotell.

Thailändskt paradis

Vad:
Chiva-Som

Var:
Hua Hin, Thailand.

Åk med:
Din partner på smekmånad.

Pris:
Dubbelrum ca 12 900 kr för tre nätter. I priset ingår tre måltider om dagen, en timmes hälsokonsultation, daglig spabehandling samt fri tillgång till spa och gymklasser.

Vad:
Tillbringa smekmånaden på ett av världens mest välrenommerade spahotell. Under sin 20-åriga historia har Chiva-Som i thailändska Hua Hin hyllats av såväl besökare som resemagasin som Condé Nast Traveller och Travel+Leisure. Slappa i någon av de många poolerna eller växla mellan bastu, jacuzzi, flyttank och kneippbad innan du skämmer bort dig med din dagliga spabehandling.

chivasom.com

Lyxig nordisk badritual

Grand Hôtels prisbelönta spa har inspirerats av den nordiska badkulturen.
Grand Hôtels prisbelönta spa har inspirerats av den nordiska badkulturen.

Vad:
Grand Hôtel Nordic Spa & Fitness

Var:
Stockholm, Sverige.

Åk med:
Gå hit själv för några timmars avkoppling.

Pris:
Dagspapaketet Nordiska badet de luxe kostar 1 200 kr. Då ingår, förutom inträde till spat, ett glas champagne, Grand Hôtels hemmagjorda chokladpraliner, skandinavisk helkroppsskrubb, ansiktsmask, hårinpackning och en ekologisk torrborste som man får med sig hem.

Vad:
Grand Hôtels prisbelönta spa har inspirerats av den nordiska badkulturen – med varma bastubad, kalla dopp och uppfriskande björkdofter. Här presenteras det i lyxförpackning med avslappnande regnduschar, ekologiska hudvårdsprodukter och en interiör klädd i Gotlandskalksten och granit från Grythyttan. Perfekt för den som söker en skön paus på hemmaplan – mitt i stan. Vi rekommenderar ett besök en vardagskväll, med lite tur är man i princip ensam på spat.

grandhotel.se

Rustikt romantiknäste

Spat Les Sources de Caudalie är inrett på lantligt franskt manér.
Spat Les Sources de Caudalie är inrett på lantligt franskt manér.

**Vad: **
Les Sources de Caudalie

Var:
Bordeaux, Frankrike.

Åk med:
Din partner på en kärleksweekend.

Pris:
Halvdagsinträde med vinoterapi från cirka 2 000 kr. Paket med övernattning i svit med frukost, vin och tapas samt tillträde till spa, cirka 7 000 kr för två personer.

Vad:
Strax utanför Bordeaux, omgivet av prunkande vinodlingar, hittar man spahotellet Les Sources de Caudalie. Spat är inrett på lantligt franskt manér med mjuka linnekuddar, rustika möbler i ljusa träslag och keramikkrukor med lavendel. Även inne på spat står vinet i fokus: besökarna skrubbas, knådas och packas in i druvor. På kvällen låter ni romantiken spira över avsmakningsmenyn och en flaska traktens röda på hotellets tvåstjärniga Michelinkrog La Grand’Vigne.

sources-caudalie.com

Karg islänning

En timmes bilfärd från Reykjavik ligger spahotellet Ion.
En timmes bilfärd från Reykjavik ligger spahotellet Ion.

**Vad: **
Ion Luxury Adventure Hotel

Var:
Selfoss, Island.

Åk med:
Mamma. Kombinera Reykjavikresan med en natt på detta spa.

Pris:
Dubbelrum på hotellet från 2 400 kronor natten. Spabehandlingar från 760 kr.

Vad:
Heta bastubad och dopp i heta källor ligger islänningarna varmt om hjärtat. Inte så konstigt i ett land där medeltemperaturen sällan kryper över tiograderstrecket – på sommaren. Helst värmer vi oss i den tio meter långa utomhuspoolen på spahotellet Ion. Den moderna byggnaden, en häftig konstruktion i betong och stål med stora fönsterpartier, ligger i Selfoss, en timmes bilfärd från huvudstaden. Njut av en isländsk örtmassage med det karga bergslandskapet som fond. Tröttnar du på lugnet höjs pulsen med allt från klättring, snorkling och vandring till fiske, helikopterturer och ridning.

ioniceland.is

Pulserande storstadspärla

Spa Nalai på Park Hyatt i New York sägs ha stans bästa ansiktsbehandling.
Spa Nalai på Park Hyatt i New York sägs ha stans bästa ansiktsbehandling.

**Vad: **
Spa Nalai på Park Hyatt

Var:
New York, USA.

Åk med:
Kompisgänget.

Pris:
Spabehandlingar från ca 1 000 kr.

Vad:
Nalai betyder stillhet på algonkinska, det språk som lenapeindianerna
På tjugofemte våningen av femstjärniga Park Hyatt vid Central Park ligger Spa Nalai. Namnet betyder stillhet på algonkinska, Manhattans ursprungsinvånare lenapeindianernas språk. Och det är just lugn som råder på det över 1 000 kvadratmeter stora spat. Efter en hård festnatt mjukar du upp musklerna med en behandling i sandsängen. Att täckas med sand var en populär avslappningsmetod redan under antiken. Magnifik utsikt, stilfull inredning och förstklassig service gör detta till ett av Manhattans bästa span. Dessutom säger ryktet att man får stans bästa ansiktsbehandling här.

newyork.park.hyatt.com

Till Toppen