”Orden räcker inte till”

Överraskande bra val i Krogstockholm: Några har ratats, några har tillkommit. SvD Krogguiden väljer ut 14 gastronomiska guldkorn bland alla de restauranger som testats under senaste året. Hit kan du gå om du ska ut och äta i Stockholm.

Under strecket
SvD
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det är bara den pyttelilla lokalen som sätter gränserna. På liten yta i Sibirien ryms stora smaker. Filip Fastén (Årets kock 2014) och Joel Åhlin (Tjoget) har öppnat lilla lyxiga Agrikultur som är fullsatt alla dagar i veckan.

Konceptet är en prisvärd avsmakningsmeny, 615 kronor per person, med tonvikt på grönt. Det är helt underbara aromer som ryms på de tallrikar som dukas upp framför oss, skriver SvD Krogguiden i en recension den 31 mars. Lite känns det som att ta ett djupt andetag under en skogspromenad – en varm buljong med rik smak av ramslök och i botten en liten klick kålrotspuré, rykande heta surdegspitabröd från vedugnen med syrligt smör från Järna, potatis med libbsticka, toppad med syrad grädde och rivet andbröst.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons