Gudrun Schyman vs Joachim Berner

Under strecket
Publicerad
Annons

Är det en stumfilm, muttrade rättens ordförande när filmsnutten med Gudrun Schymans kärleksfunderingar började rulla utan ljud i rättssalens videoapparater. Hur man nu kan få för sig att Schyman skulle vilja medverka i en sådan.
I vilket fall var det en synnerligen bister vänsterledare som i går i tingsrätten mötte Expressens förre chefredaktör och ansvarige utgivare Joachim Berner.
För det fall någon har glömt det publicerade Expressen den 27 november i fjol ett löp som var lika vulgärt som det var säljande. Enligt detta skulle Gudrun Schyman inte bara spela in en erotisk film med sin före detta man, dokumentärfilmaren Lars Westman. Löpsedeln antydde också att man skulle bli kåt av filmen. Den sistnämnda upplysningen publicerades dessutom med en flera storlekar mindre notering om att uttalandet var ett citat av Schymans exmake.
Pikant i sammanhanget var att filminspelningen skulle ske under jul- och nyårshelgen hemma hos Westman, i Brasilien. För att resa dit hade Schyman sökt och av riksdagen fått ett
resestipendium på 15 000 kronor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons