X
Annons
X

Gud är både död och återuppstånden

GUDOMLIGT. De senaste åren har ateismen fått ett uppsving. Samtidigt finns det en motsatt trend – Gud har åter blivit ett hett ämne inom filosofin. Fast det är inte den Gud vi kan föreställa oss som filosoferna talar om, snarare om vad Gud inte är.

Jayne Svenungsson är tillsammans med teologkollegan Ola Sigurdson den som gett filosofitemat Guds återkomst ett ansikte. Men sin egen gudsuppfattning vill hon
inte lämna ut i offentligheten.
Jayne Svenungsson är tillsammans med teologkollegan Ola Sigurdson den som gett filosofitemat Guds återkomst ett ansikte. Men sin egen gudsuppfattning vill hon inte lämna ut i offentligheten. Foto: MALIN HOELSTAD

Gud är död! Det är ett djärvt uttalande som bidragit till att upphovsmannen, den tyske filosofen Friedrich Nietzsche, fortfarande lever kvar i mångas minnen. Men vad menade han egentligen? Gud kan ju definitionsmässigt inte dödas.

Jayne Svenungsson är tillsammans med teologkollegan Ola Sigurdson den som gett filosofitemat Guds återkomst ett ansikte. Men sin egen gudsuppfattning vill hon inte lämna ut i offentligheten.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X