Annons

Guaidós andreman frisläppt

Venezuelas nationalförsamling under tisdagen. De tomma platserna tillhör det regerande socialistpartiet, vars medlemmar efter tre år ska återvända till församlingen.
Venezuelas nationalförsamling under tisdagen. De tomma platserna tillhör det regerande socialistpartiet, vars medlemmar efter tre år ska återvända till församlingen. Foto: Ariana Cubillos/AP/TT

Venezuelas regering har släppt en av landets mest profilerade oppositionspolitiker, som har suttit inspärrad i fyra månader. Frisläppandet är en del av ett avtal mellan regeringen och delar av oppositionen.

Under strecket
TT
Publicerad

Edgar Zambrano, den venezuelanska nationalförsamlingens förste vicepresident och oppositionsledaren Juan Guaidós andreman, är släppt ur militärfängelse. Det uppger landets riksåklagare Tarek William Saab.

Zambrano greps i maj under dramatiska former och har sedan dess suttit frihetsberövad. Han var då en av 15 högt uppsatta politiker som fängslades för att ha stött oppositionsledaren Juan Guaidó misslyckade försök att med hjälp av ett 30-tal militärer ta makten i landet i april.

Annons
Annons
Annons