Gryta på kinesiskt vis

Under strecket
Publicerad
Annons

m Middagstipset
Ja, den är i alla fall kinesiskt inspirerad. Servera med ris. (4 port)
Skär 400 g bogfläsk i sockerbitsstora tärningar. Vänd dem i vetemjöl och lägg dem i en gryta. Tillsätt 1 skivad gul lök, 2 röda paprikor i bitar och 1 skivad purjolök. Blanda 4 msk socker med 4 msk kinesisk soja, 4 msk vinäger, 4 msk tomatpuré, 1 msk olja och 1 1/2 dl spad från en burk konserverad ananas. Häll blandningen i grytan och låt den koka på svag värme i ca 10 minuter eller tills köttet är mört. Tillsätt 1 burk böngroddar utan spad samt 4 konserverade ananasringar skurna i bitar. Koka upp igen och späd med mer ananasspad eller vatten om det behövs. Smaka av med salt. Ingrid Eriksson

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons