Annons

Hans och GretaGrymt ögongodis ger sagan extra twist

Silan Maria Budak Rasch i rollen som Greta vid häxans hus i ”Hans och Greta”.
Silan Maria Budak Rasch i rollen som Greta vid häxans hus i ”Hans och Greta”. Foto: Emmalisa Pauly

Bröderna Grimm möter H C Andersen i en visuellt generös saga på Hipp. Det är en nästan ordlös berättelse, koreograferad till musik.

Under strecket
Publicerad

Linn Mildehav som Häxan (i mitten) med Silan Maria Budak Rasch (Greta) och César García Steensen (Hans) omgivna av hantlangarna.

Foto: Emmalisa PaulyBild 1 av 1

Extra allt är receptet när regissören Moqi Simon Trolin och medarbetarna både bakom och framför kulisserna iscensätter bröderna Grimms saga ”Hans och Greta” för en familjepublik från 7 år. Det är en visuell fest med skuggspel, projektioner och ett godispalats i pastell som snabbt förvandlas till tortyrkammare. Och kanske är det så teatern ska verka för att få bildvana barn att förundras och blir lite skrämda.

Under Hipps generösa himmel ryms dessutom gästspel av andra sagofigurer som får hjälpa till när det fattiga, hungriga men glatt busande syskonparet tvingas på flykt sedan deras föräldrar – två gigantiska halmdockor – hastigt dött (ja, här är det ingen elak styvmor som orsakar trauma). Rödluvan med magiska händer, H C Andersens Flickan med svavelstickorna och en väldigt pratsam ståndaktig tennsoldat får alla sin tid i rampljuset.

Annons
Annons
Annons