Grundrecept chili från Marie Laveau

Grundrecept chili från Marie Laveau

Det riktiga recept på chili som görs på Marie Laveau, är hemligt. Men detta är en bra grund.

Under strecket
Publicerad
Scott Pryke på restaurang Marie Laveau lagar chili som ska koka i 7 timmar.

Scott Pryke på restaurang Marie Laveau lagar chili som ska koka i 7 timmar.

Foto: ANNIKA AF KLERCKER
Annons
Scott Pryke på restaurang Marie Laveau lagar chili som ska koka i 7 timmar.

Scott Pryke på restaurang Marie Laveau lagar chili som ska koka i 7 timmar.

Foto: ANNIKA AF KLERCKER
Scott Pryke på restaurang Marie Laveau lagar chili som ska koka i 7 timmar. Foto: ANNIKA AF KLERCKER

Ingredienser:

1 hel torkad chipotlchili

I kg högrev

Olja till stekning

3 gula lökar

8 vitlöksklyftor

250 ml ox- eller köttfond

1 flaska barbecuesås

3 msk spiskummin

3 msk rökt paprikapulver

6 msk oregano

3 msk chilipulver

3 msk cajennpeppar

Gör så här:

1. Blötlägg en chipotlechilin. När den är mjuk, häll bort vattnet och mosa den till en puré.

2. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn det i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.

3. Hacka löken och vitlöken fint och fräs hacket i grytan, så att det får lite färg.

4. Lägg köttet i grytan och tillsätt oxfond, barbecuesås och alla kryddor och låt köttet sjuda långsamt på låg värme i 5 - 6 timmar.

5. Lägg chipotlepurén i grytan mot slutet av koktiden

LÄS MER:
Rätt redskap för långkoket
RECEPTSPECIAL:
Långkok på helgen

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons