Gud. JaktenGrumligt om hbtq-frågor: ”Direkt stötande”

Joel Halldorf.
Joel Halldorf. Foto: Fri tanke/Christer Sturmark

I ”Gud: Jakten” skriver Joel Halldorf om allt från nationalism och utbrändhet till ”Mad men” för att visa att vi inte är så sekulära som vi tror. Boken är generaliserande, och inställsam vad gäller hbtq-frågor, anser Lyra Koli: ”Som att ha fastnat i ett hörn under ett festmingel”.

Under strecket
Publicerad
Annons

De senaste åren har Joel Halldorf haft ett finger med i de flesta kulturdebatter om trosfrågor. I Expressen Kultur och Dagen lägger han med sin milt konfrontativa ton fram sitt perspektiv: pingstkyrkligt, kulturintresserat och kritiskt mot liberalindividualismen. Halldorf är docent i kyrkohistoria och lika kunnig som han är samtidstillvänd. Därför är det så beklagligt att hans senaste bok inte är bättre än såhär.

Stora delar av ”Gud: Jakten” känns som att ha fastnat i ett hörn av ett festmingel med en man som inte slutar lägga fram sina teorier om allt från Förintelsen och Jordan B Petersen till digitaliseringen, ”Mad men”, den växande nationalismen, utbrändhet och temat för mycket modern litteratur (”vi känner oss vilsna och utan sammanhang”).

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons