X
Annons
X

Grube lyfter fram goda viner i nya årgångar

Praktfullt från Toscana, knastrig chablis och namnlös men ack så elegant barolo. Andreas Grube har provat bolagets senaste årgångar och listar några av favoriterna.

Läs mer om Fredagsvinet
Bild 1 av 7
Bild 2 av 7
Bild 3 av 7
Bild 4 av 7
Bild 5 av 7
Bild 6 av 7
Bild 7 av 7
Bild 1 av 1

Del 1 av 6

Barbera d’Alba Busije 2017

Italien, Piemonte
nr 75722, 109 kr, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 4 av 6

Det behöver inte vara svårare än så här: fruktdriven barbera i läskande stil. Körsbär och lakrits i doft och smak. Pizzavin i den bästa av bemärkelser.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 2 av 6

Bourgogne Blanc Kimmeridgien 2016

Frankrike, Bourgogne
nr 5521, 119 kr, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Krispigt med gröna äpplen, citrus, aningen örtighet och bra skjuts i syran. Klockrent att korka upp både som aperitif eller till färska skaldjur.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 3 av 6

Saint-Véran Domaine de la Croix Senaillet 2017

Frankrike, Bourgogne
nr 5222, 159 kr, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Bjuder både äpplen, citrus, fatskrydda och flintasten. Rund i munnen med bra längd. Lika gott till hemgjord rödspätta som till fiskpinnar.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 4 av 6

Crozes-Hermitage E. Guigal 2015

Italien, Rhône
nr 78977, 189 kr, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Härligt vin på syrah med klassiska smaker av svartpeppar, lagerblad, körsbär, och fatkrydda. God nu men får gärna sparas några år.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 5 av 6

Castello Fonterutoli 2015

Italien, Toscana
nr 32130, 299 kr, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Inte samma vidöppna framfusighet som 2008 – senaste årgången på bolaget, men det här är fortfarande ett stort vin som visar Toscana i all sin prakt.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 6 av 6

Borgogno No Name 2014

Italien, Piemonte
nr 73661, 279 kr, rött stramt & nyanserat

Betyg: 6 av 6

Älskar den strama stil som 2014 bjuder, som lyfter fram den rödbäriga parfymen, pomeransen och de kryddiga örterna. Ge ett par timmar i karaff.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X