Annons

Grönholm om rallyt: Jag ska njuta lite grann

"Det här handlar om att jag njuter av min födelsedagspresent", säger Marcus Grönholm om återkomsten i Rally Sweden. Senast det begav sig var 2010. Arkivbild.
"Det här handlar om att jag njuter av min födelsedagspresent", säger Marcus Grönholm om återkomsten i Rally Sweden. Senast det begav sig var 2010. Arkivbild. Foto: Micke Fransson

Den tidigare världsmästaren Marcus Grönholm är tillbaka i det svenska VM-rallyt efter nio års uppehåll.

– Svenska rallyt är det rallyt jag tycker om mest och är det ett riktigt snörally är det så jävla fint. Man kan till och med njuta lite grann, säger Grönholm till Värmlands Folkblad.

Under strecket
Jonas Dagson / TT
Publicerad

"Det kan vara årets mest spännande rally och ett av de vackraste om det är perfekta förhållanden med snö, is och sol", hoppas Sébastien Loeb inför Rally Sweden. Arkivbild.

Foto: Micke Fransson / TTBild 1 av 3

"Jag är medveten om att starta först mycket ofta är en stor nackdel på grund av skiktet på snö som täcker isen", säger Sébastien Ogier. Arkivbild.

Foto: Micke FranssonBild 2 av 3

Prognosen för fredagen säger minusgrader, sol på förmiddagen men lätta mål senare under dagen och lättare nederbörd framåt kvällen. Perfekt rallyväder. Arkivbild.

Foto: Micke FranssonBild 3 av 3

Det gick ett sus genom rallyvärlden när det i mitten på januari stod klart att den finske tidigare världsmästaren Marcus Grönholm återkommer till Rally Sweden. Senast han körde var 2010. Den tidigare dubble världsmästaren har just fyllt 51 och ser rallyt som en försenad uppvaktning – för sin 50-årsdag förra året.

– Det här handlar om att jag njuter av min födelsedagspresent, säger Marcus Grönholm om återkomsten till Autosport.

Annons
Annons
Annons