X
Annons
X

Gröna gubbar hittar hem

Under vintern har flera uppmärksamma stockholmare blivit adoptivföräldrar. Men inte i vanlig bemärkelse. Konstnären Anna Hesselgren placerade i höstas ut 30 självlysande figurer på stan. Nu har de gröna gubbarna flyttat in hos människorna som plockat upp dem.

Konstnären Anna Hasselgren placerade ut 30 små människorna  i Stockholm  i höstas. Hälften av dem har hittills fått en fadder, resten har blivit stulna eller väntar fortfarande på att få en fadder.
Konstnären Anna Hasselgren placerade ut 30 små människorna i Stockholm i höstas. Hälften av dem har hittills fått en fadder, resten har blivit stulna eller väntar fortfarande på att få en fadder. Foto: TOMAS ONEBORG

Nyfikna flanörer har den senaste tiden undrat vad det är för miniatyrmänniska som plötsligt legat framför fötterna. 30 halvmeterlånga gröna gubbar, liggandes i fosterställning, placerades i oktober förra året ut i olika miljöer i Stockholms innerstad som en del av Anna Hesselgrens konstprojekt Still alive – Människan som platsen.

Konstnären Anna Hasselgren placerade ut 30 små människorna i Stockholm i höstas. Hälften av dem har hittills fått en fadder, resten har blivit stulna eller väntar fortfarande på att få en fadder.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X