Annons

Gröna burgare hett på grillen

Aptiten på köttfria burgare ökar. På bilden syns en hamburgare gjord på kött och en på köttsubstitut från amerikanska Impossible Foods. Arkivbild
Aptiten på köttfria burgare ökar. På bilden syns en hamburgare gjord på kött och en på köttsubstitut från amerikanska Impossible Foods. Arkivbild Foto: Richard Drew

Aptiten på köttfria burgare ökar. Hittills i år har försäljningen av växtbaserade köttsubstitut ökat med tio procent.

Även på börsen är köttfritt hett. Sedan börsnoteringen i maj har amerikanska Beyond Meat-aktien rusat 800 procent.

Helen Preutz / TT
Publicerad

Enligt siffror från Nielsen som baseras på försäljningsdata från Svensk Dagligvaruhandels medlemmar uppgick försäljningen av färska och frusna köttsubstitut till drygt 667 miljoner kronor under det senaste året. Det är en ökning med 9,6 procent jämfört med ett år tidigare och hela 17,5 procent högre än för två år sedan.

Mest har de färska produkterna ökat – hela 44,3 procent på två års tid.

Annons
Annons
Annons
Annons