Annons

Den vita rosenGripande och vackert – Olga Ravn är ett poesiunder

Olga Ravn (född 1986) är en dansk poet, romanförfattare, kritiker och översättare. Hon debuterade 2012 med diktsamlingen ”Jag äter mig själv som ljung. Flicksinne” ”Den vita rosen” har nominerats både till tidningen Politikens litteraturpris.
Olga Ravn (född 1986) är en dansk poet, romanförfattare, kritiker och översättare. Hon debuterade 2012 med diktsamlingen ”Jag äter mig själv som ljung. Flicksinne” ”Den vita rosen” har nominerats både till tidningen Politikens litteraturpris. Foto: Laerke Posselt

Bland de unga danska poeter som omtalades som delaktiga i ett ”danskt poesiunder” finns Olga Ravn. Lina Kalmteg grips av hennes beskrivning av kärlek och kamp vid en döendes sida, kanske mot den förbannade cancern.

Under strecket
Publicerad

För ett par år sedan pratades det om det unga, danska poesiundret. Något som också satte igång en debatt på svenska kultursidor, om varför vi inte har lika många bra yngre poeter på vår sida sundet.

De danska unga författarna ansågs skriva en mer direkt poesi, fick framträda på scen och deras böcker sålde i betydligt större upplagor än diktsamlingar annars brukar göra.

Annons
Annons
Annons