Annons

Grillad tonfisk med melon- och mangosalsa

Under strecket
Publicerad

m Sommarkocken En kall aprilkväll åkallade vi sommaren i Limhamn tack vare denna läskande och samtidigt kittlande heta melon- och mangosalsa med lite grillat till. Gör salsan åtminstone ett par timmar innan den ska ätas så blir den lagom saftig. Passa på att lägga tonfisken i marinad därefter. Gör så här: Putsa 4 tonfiskskivor. Blanda samman 2 msk olivolja, 1 msk citronsaft och rivet skal av en citron. Lägg i tonfisken och marinera någon timme. Salsan gör du så här: Skala 2 galiameloner och 1-2 mogna mangofrukter och skär i centimeterstora bitar. Hacka 2 salladslökar och lägg i. Kärna ur 1 hel chilifrukt (välj sort beroende på hur het du vill att salsan ska vara), hacka den fint och häll i. Klipp ner så mycket färsk koriander du tycker om. Blanda till sist i 3 msk råsocker. Smaka av med lite salt och peppar. Låt salsan stå och dra i några timmar så blir den riktigt saftig och läskande till det grillade. Nu har du (kanske) hunnit ta en aperitif med gästerna(!). Dags att grilla. Tonfisken ska halstras hastigt. Den är godast om den får vara lite rå i mitten. Strö flingsalt och nymald svartpeppar över tonfisken. Servera med salsan.

Annons
Annons
Annons