Gretzer vägrade sadla om

TYGELSJÖ Nyheten slog ner som en bomb i mitten av oktober. Ryttaren Maria Gretzer hade utsetts till ny förbundskapten i hästhoppning och hon tänkte minsann inte sluta tävla för det. På Stockholm International Horse Show i helgen kombinerar hon på nytt sina två roller.

Under strecket
Publicerad
Annons

För lite mer än en månad sen blev det officiellt att Maria Gretzer skullebli ansiktet utåt för landslaget i hästhoppning. Responsen lät inte vänta på sig. Visserligen hade den tidigare strukturen, med föregångaren JohanFyrberg i en administrativ roll, inte fungerat särskilt bra men hur skulledet gå med en förbundskapten som fortfarande var aktiv? Och varför hade inte de fått vara med och bestämma?

– Det som stod i media stämde inte. Jag ringde till spetsgruppsryttarna först och hade ett långt snack med Rolf-Göran Bengtsson. Han ringde upp mig när han fick höra vad som stod i tidningarna och var förtvivlad. Vi visste hela tiden var vi hade varandra, säger Gretzer och tonar ner uppståndelsen som var vid utnämnandet.
Hopplandslaget har haft stora framgångar den senaste tiden men på
ledarsidan har det varit rörigt. Sylve Söderstrand avgick som förbundskapten för ett år sedan efter en schism med förbundsstyrelsen och ersattes av Fyrberg som fick en rent administrativ roll. Söderstrand fungerade ändå som landslagets ansikte utåt på EM i somras.

Annons
Annons
Annons