Greklands bäst bevarade hemlighet

Arion Resort & Spa serverar frukost med utsikt över Saroniska bukten medan middagen intas under en gnistrande stjärnhimmel.
Arion Resort & Spa serverar frukost med utsikt över Saroniska bukten medan middagen intas under en gnistrande stjärnhimmel. Foto: Arion Resort & Spa

Den avskilda grekiska halvön Vouliagmeni är Greklands bäst bevarade hemlighet med paradisiska stränder och en mystisk sjökälla.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är inte svårt att begripa varför just Vougliameni lockat till sig yachtklubbarna och de mest exklusiva hotellen. De två ostörda stränderna som ramar in halvön på Atens riviera vilar i skuggan av pinjeträd och inbjuder till privat avkoppling under solen. Här finns ingenting som stör, trots närheten till storstäderna och flygplatsen: det myllrande Aten ligger bara en halvtimme bort liksom det antika Akropolis.

Den lilla badorten är fortfarande en exklusiv semesterdestination men fler och fler börjar få upp ögonen för de natursköna stränderna och den varma källan som håller en jämn temperatur på 24 grader. Fortfarande vet ingen var det klara, bräckta vattnet vid berget Hymettos fot egentligen kommer från, även om många trogna besökare är övertygade om att det har läkande krafter. Men eftersom den behagliga temperaturen är konstant lämpar sig badorten för ett besök året om.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons