Annons

Grekland närmare nytt stöd

I ett gemensamt uttalande från EU-ländernas ministrar vid toppmötet i Bryssel prisades den grekiska regeringen för sin bestämdhet att hålla vad man lovat i överenskommelsen om besparingar. Det betyder förmodligen att det innefrusna nödlånet på 31 miljarder euro snart kommer att utbetalas, skriver Bloomberg News.

Under strecket
Publicerad

”Vi välkomnar den grekiska regeringens bestämdhet att hålla överenskommelsen och vi beundrar det grekiska folkets ansträngningar. Stora framsteg har gjorts i strävan att få räddningsprogrammet på rätt spår igen.”

Så lät ett gemensamt uttalande från de 16 EU-ledarna som kom klockan tre i natt, strax efter det att första dagen av EU-toppmötet i Bryssel avslutades. Enligt Bloomberg News lär det innebära att Grekland snart kommer att få de 31 miljarder i nödlån som varit innefrusna sedan juni, i väntan på att Grekland ska lyckas genomdriva besparingar på 13,5 miljarder euro. De 31 miljarderna är en del av det räddningspaket på totalt 130 miljarder euro som EU beslutade om i februari i år.

Annons
Annons
Annons