Grekland billigt trots krisen

Grekerna har unnat sig för mycket och landet har blivit för dyrt, är det allmänna budskapet. SvD Resor beslöt att kolla prisläget. Här är vår rapport från en skön rutt från Aten via Kykladerna till Santorini.

Under strecket
Publicerad

SvD Resor kollade prisläegt i krisens Grekland. Billigt trots varningar om motsatsen blev vår slutsats. Långsamma färjeturer kostar mindre pengar

Foto: JOHAN HELLEKANT

Inträdet till Akropolis kostar ungefär hälften av det till Vasamuseet i Stockholm.

Foto: JOHAN HELLEKANT

På grekiska öar är det lätt att hyra rum.

Foto: JOHAN HELLEKANT
Annons

Flygbuss E95 till Aten spränger inga resebudgetar. Nej, 30 kronor (3,20 euro) är långt billigare än flygbussen hemma i Stockholm som tog 119 kronor, så Grekland börjar bra. Visst har grekerna förbyggt sig, till exempel med sitt dyra flygplatståg, men expressbussen tar oss enkelt till samma torg, Syntagma. Det var där kravallerna böljade fram och åter för två veckor sedan, men omedelbart efteråt blev Aten lika somrigt välkomnande som vanligt.

En kort promenad in i gränderna ligger det lilla Adonis Hotel. Är 850 kronor dyrt för ett omodernt dubbelrum med solbalkong? Nej, inte i maj i en storstad. Inte när frukost på utsiktsterrassen mot Akropolis ingår. Här i Plaka, i Gamla stan, tipsas vi också om tavernan Scholarhio, vars meny inkluderar flera rätter, vin, vatten och bröd för 135 kronor.

Annons
Annons
Annons