Annons
X
Annons
X

”Känns tråkigt att han ska delta”

SvD Näringsliv berättade igår att den socialdemokratiske partiledaren
Stefan Löfven kommer att delta på den mytomspunna Bilderberg-gruppens möte i London i juni. - Det är lite synd att han gör det. Det blir på något sätt att han sällar sig till den ekonomiska eliten, säger Göran Greider, socialdemokratisk debattör.

[object Object]
Göran Greider Foto: AXEL ÖBERG / SVD / SCANPIX

I går berättade SvD Näringsliv att
Stefan Löfven är inbjuden av finansmannen och ordföranden i Investor, Jacob Wallenberg, att delta i Bilderbergmötet i London i juni. Bilderberg-gruppen beskrivs ibland som världens mäktigaste sammanslutning. Sällskapet grundades 1954 och har ända sedan starten omgärdats av stark mystik då näringsliv och politik träffas under informella former.

Enligt Göran Gredier kan Stefan Löfvens deltagande tolkas på olika sätt.

– I bästa fall förstärker det bilden bland de egna väljarna att han har ett stort näringslivsintresse. I sämsta fall att han står alldeles för nära det ekonomiska etablissemanget, säger Göran Greider.

Annons
X

Samtidigt tillägger Greider att han inte tror på de absolut värsta konspirationsteorierna kring Bilderberg-gruppen, som exempelvis att de styr världen i det fördolda.

– Men jag tycker att det känns tråkigt att han ska delta, jag tycker hellre att han skulle markera någon slags tillhörighet till de progressiva krafterna i samhället, säger Göran Greider.

Näringslivs mest delade på Facebook just nu:

Annons
Annons
X

Göran Greider

Foto: AXEL ÖBERG / SVD / SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X