X
Annons
X

Gravad lax till jul

Lax lax i stora lass. Så kan du grava eller rimma laxen till jul. Pepparkaka, fläder eller apelsin smaken är olika. Här är recepten.

undefined
Foto: JUREK HOLZER

Gravad lax

Hemgravad lax. Använd riktigt färsk lax och frys in den genast efter gravningen om den görs i förväg.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Citrus-, stjärnanis- och ingefärsgravad lax

Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Ingrids enbärsgravade lax

För att framhäva laxens fina enbärskryddning serverar jag den med en senapssås som också har smak av enbär.
Till receptet.

Annons
X
Foto: TASTELINE

Flädergravad lax med äppelsallad

Bufférecept från Globens hotell- och restauranghögskola.
Till receptet.

Foto: PER-ERIK BERGLUND

Citron- och dillgravad lax

Detta recept är för 10–15 portioner på buffé. Laxen behöver förberedas några dagar i förväg.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Snabbgravad lax med fläder och äppelsallad

Till receptet.

Foto: TASTELINE

Pepparkaksgravad Lax

Används färsk lax ska den frysas minst ett dygn före tillagning.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Snabbgravad lax med lime

Istället för att köpa färdig gravad lax, som ju är hemskt dyr, går det bra att snabbgrava själv i skivor.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Lenrimmad lax

Som ett alternativ till gravad lax.
Till receptet.

Foto: THOMAS JANSSON

Apelsingravad lax med honungssås

Till receptet.

Lär dig knepen tasteline.com Våra julbordsfavoriter tasteline.com

Läs även

Annons
Annons
X
Annons
X
Foto: JUREK HOLZER Bild 1 av 10
Foto: TASTELINE Bild 2 av 10
Foto: JUREK HOLZER Bild 3 av 10
Foto: TASTELINE Bild 4 av 10
Foto: PER-ERIK BERGLUND Bild 5 av 10
Foto: TASTELINE Bild 6 av 10
Foto: TASTELINE Bild 7 av 10
Foto: TASTELINE Bild 8 av 10
Foto: TASTELINE Bild 9 av 10
Foto: THOMAS JANSSON Bild 10 av 10
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X