Anders Lindblad:Grattis Växjö – men få berördes av finalen

Anders Lindblad
Växjöspelarna jublar efter segern med 6–2 mot Rögle vilket innebar föreningens tredje SM-guld på sex år.
Växjöspelarna jublar efter segern med 6–2 mot Rögle vilket innebar föreningens tredje SM-guld på sex år. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Växjö Lakers är Sveriges bästa hockeylag. Föreningens tredje SM-guld ytterst välförtjänt. Men finalserien mot Rögle var långt ifrån den hetaste i svensk hockey den här speciella coronasäsongen. Kvaldramatiken mellan Brynäs och HV71 och den allsvenska finalserien, där Timrå kopplat greppet mot Björklöven, framkallade precis det som SHL-finalen saknade: heta känslor som berör långt fler än de närmast involverade.

Under strecket
Publicerad
Annons

Växjö Lakers vann grundserien före Rögle BK, så det var utan tvekan rätt lag som också tog sig till SM-final. Rögle är (tillsammans med Örebro som gick till semifinal mot Växjö) säsongens sensation, men nådde inte hela vägen fram till ett historiskt första guld. Nej, Växjö var starkast i finalserien och säkrade klubbens tredje SM-guld på hemmais, efter 4–1 i matcher. 

I praktiken var det i lördags som finalserien avgjordes, när Växjö fick med sig segern hem från Ängelholm efter förlängning. Där kopplade smålänningarna det mentala greppet och det var den matchen som hade det mesta och bästa av glöd, dramatik och finalkaraktär. 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons