Gratis, trodde du ja

Under strecket
Publicerad
Annons

Att konsumera eller inte konsumera. Det är inte frågan. Det gör vi så gärna. Men vi vill ha allt gratis. Och det går så förrädiskt bra, ja, med tiden tycks det gå allt bättre. Vi konsumerar gratistidningar istället för sådana med prislapp på. Filmer och e-böcker anser vi oss ha rätt att ladda hem kostnadsfritt från nätet. Att tanka ner de senaste cd-skivorna anses numera nästan vara en självklar rättighet.
Att ge pengar för en mobiltelefon verkar stenålder och inte heller har vi lust att betala fullt pris för en flygbiljett. Men gratisorgierna slutar inte där.

Vill du ha ett villalarm kommer leverantörerna skuttande med prylarna kostnadsfritt och önskar du böcker utan att betala går du bara med i en bokklubb med gratisintroduktion och får en väska eller annan fin present på köpet. Annars kan du utan att betala något läsa webbtidningarna med all möjlig information och där i cyberrymden finns även gamla klassiska böcker utlagda, sådana du förr kunde köpa på antikvariat.
Smittade av gratisåkomman tycker
många numera att de inte heller skall behöva betala för att åka kommunalt och lär per film ut hur man plankar in på t-banestationerna.

Annons
Annons
Annons