Gratis är bra men kaffet är för dyrt

Stockholms museibesökare ger höga betyg både till gratisreformen och museernas utställningar. Men kaffet är för dyrt.

Under strecket
Publicerad
Annons

En ny undersökning från Stockholms stad visar att sex av tio stockholmare är positiva till att inträdet slopats på många av stadens museer. Gratisreformen verkar också vara välkänd - bara sju procent hade aldrig hört talas om den.
De icke-betalande besökarna är dessutom mycket nöjda med vad de får se. Att döma av museernas egna publikundersökningar från våren blir omdömet överlag väl godkänt.

Nationalmuseums publik ger helhetsupplevelsen 4,0 i snittbetyg på en femgradig skala. Fyra av fem besökare stannar längre än en timme och två av fem uppger att de med all säkerhet kommer att gå dit igen det närmsta året. Högst betyg på Nationalmuseum får kassapersonalen och kvaliteten på maten i restaurangen. Fast åtta procent tycker att museet är ”mossigt”.
På såväl Moderna museet som Naturhistoriska riksmuseet uppger över 90 procent att det allmänna intrycket är mycket eller ganska bra. På Naturhistoriska kan två av tre kan absolut tänka sig att besöka museet igen, medan bara en procent ställer sig helt
kallsinniga till ett återbesök.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons