Gratinerade grönsaker med skinka

Under strecket
Publicerad
Annons

m Middagstipset
Använder man en lagrad ost med mycket smak kan man med fördel göra såsen på lättmjölk. (4 port)
Tina ca 800 g frysta grönsaker, t ex broccoli, morötter eller en färdig grönsaksblandning. Lägg dem i en ugnssäker form. Vispa ut 3 msk vetemjöl i 1 1/2 dl mjölk i en kastrull. Späd med ytterligare 3 1/2 dl mjölk och koka upp under omrörning. Koka ca 5 minuter på svag värme och smaka sedan av med 1 krm cayennepeppar och 1 tsk salt. Rör ner ca 75 g riven ost och låt den smälta i såsen. Häll såsen över grönsakerna och gratinera i 250-gradig ugn tills rätten fått fin färg, ca 10 minuter. Servera gratängen med 250 g rökt skinka i tunna skivor. Ingrid Eriksson

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons