Grant driver med briljant skräp-tv

Den ödmjuke, fyndige, brittiske gentlemannen Hugh Grant hävdar att han är en lat slusk. När SvD träffar honom i New York bekräftar han också ryktet att han hatar sitt jobb. På fredag kan du se honom som svinig programledare i den nya satiren American dreamz.

Under strecket
Publicerad

Hugh Grant spelar i American Dreamz en programledare i en musiktävling i tv, en alkoholiserad, bitter britt som inte drar sig för att ha sex med de medverkande.

Annons

Hugh Grant ser oklanderligt brittisk ut, klädd i grå lammullströja med en vit skjorta under. Han pratar blygt och lätt sarkastiskt. Påminner mer om den lite vimsiga person vi lärde känna i de romantiska komedierna Fyra bröllop och en begravning och Notting Hill än om den arroganta tölp han allt oftare fått spela de senaste åren, i filmer som Bridget Jones dagbok, Two weeks notice och nu i komedin American dreamz.

Filmen är en drift med den amerikanska dokusåpakulturen, och i synnerhet musiksåpan American idol, och Grant spelar seriens programledare, en alkoholiserad, bitter britt som inte drar sig för att ha sex med de medverkande.

Annons
Annons
Annons