Annons
X
Annons
X

Grand Hôtel-direktör åter på svensk mark

Dean Bannon heter den nye försäljningsdirektören på Grand Hôtel i Stockholm. Han har en internationell bakgrund och trivs bäst i internationella miljöer. Oavsett var han bor försöker han hitta det bästa i det landet istället för att klaga.

[object Object]
Dean Bannon har en lång karriär från hotellbranschen bakom sig. Foto: CAMILLA SVENSK

Årets Nobelpristagare har checkat ut från Grand Hôtel efter några intensiva Nobeldagar, och julborden är snart avverkade. Det är roligt varje dag att gå till jobbet, tycker hotellets nye försäljningsdirektör sedan cirka en månad, och ser sig omkring i hotellbaren där vi sitter. Han tar en klunk te, engelsman som han är, och konstaterar att han har mycket att lära om den nya arbetsplatsen. Det handlar både om att dyka ned i siffror men också att veta allt om vad hotellet erbjuder och att lära sig dess historia.

Dean Bannon har en lång karriär från hotellbranschen bakom sig.

Han bodde i Australien i 14 månader i början av sin yrkesbana och jobbade med allt möjligt innan han for till Sydafrika där han startade eget. Det var också där han kom i kontakt med hotellbranschen eftersom hans bokningsföretag var kund till olika hotell. Den internationella miljön lockade honom och har alltid lockat så när möjligheten dök upp att börja på Sheraton i Stockholm tog han den, trots ringa erfarenhet från branschen.

Annons
X

– Jag kom in utifrån, men det är fördelen med vår bransch, man måste inte alltid ha speciell hotellutbildning utan det finns andra vägar in.

Att han flyttade till Stockholm beror på att hans fru är svenska – de träffades i London redan 1994 och flyttade till Sydafrika tillsammans.

Här i Sverige blev de kvar i fem år i första vändan.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag fick lära mig hotell från grunden och det tog många timmar.

  En ännu större utmaning kom med ett nytt jobb och flytt till Bryssel och Starwood Hotels där han fick jobb som försäljnings- och marknadschef.

  – Vi hade fyra olika hotell under tre varumärken när jag började.

  Det var ett intressant och spännande jobb men han upptäckte en nackdel.

  – Jag pratar halvdålig franska och det var svårt att komma in helt och hållet på jobbet på grund av att jag inte kunde språket så bra.

  Åter i Sverige efter Brysselsejouren blev han försäljningsansvarig på First Hotels 2010, men när erbjudandet från Grand Hôtel kom, kunde han inte motstå.

  Engelsmän som flyttar till Australien klagar mycket över det nya landet, märkte han när han bodde där.

  – Då lärde jag mig att när man väl bor i ett land ska man inte klaga och jämföra med sitt hemland. Oavsett var jag bor försöker jag hitta det bästa i det landet, det är jag som har valt att bo där.

  Hur allmänbildad är du? Testa dig själv!

  Vad har inte varit en pjäs i Monopol? quiz.svd.se Vad heter Douglas karaktär i Wall street? quiz.svd.se Vilken Ericsson-mobil kom 1999? quiz.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Dean Bannon har en lång karriär från hotellbranschen bakom sig.

  Foto: CAMILLA SVENSK Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X